Начало Решения Решения от 2013 г. Решения по протокол № 57 от 28.11.2013 г. Решение № 948

Решение № 948

Препис-извлечение от Протокол № 57

от заседание на Общински съвет,

проведено на 28.11.2013 година

 

ОТНОСНО: Приемане на обръщение към Министерски съвет на Република България

 

РЕШЕНИЕ № 948

 

На основание чл. 21, ал. 2 и във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, Великотърновския общински съвет приема следното

 

ОБРЪЩЕНИЕ:

До Министерски съвет на Република България

 

Уважаеми господин министър – председател,

Уважаеми господа заместник министър председатели,

Уважаеми госпожи и господа министри,

 

Великотърновският общински съвет се обръща към Вас, като към органа, който в рамките на Бюджет 2014 ще вземе решение за финансиране на важни проекти насочени към преодоляване на регионалното неравенство.

 

Настоятелно поставяме на Вашето внимание необходимостта от спешни мерки за реконструкция на републикански път I-5 Русе – Велико Търново. Последният ремонт на същия приключи преди повече от петнадесет години, което само по себе си е недопустимо за път от подобен клас. По-лошото е, че той като параметри отдавна не отговаря на нуждите на трафика, минаваш по него. Сред населението на общини от нашия регион същия е известен и като „пътя на смъртта” поради непрестанните инциденти, които често имат фатален край. За десет годишен период, статистиката показва, че в участъка Русе – Велико Търново е имало 997 ПТП, при които има 133 убити и 541 ранени.

 

В качеството си на представители на местната общност настояваме още през бюджетната 2014-та година да бъдат предвидени средства за проектиране и реконструкция на път I-5 в участъка Русе – Велико Търново като четирилентов. Това би било малък знак към един регион, в който от десетилетие не е имало големи инфраструктурни обекти - факт способстващ за негативните стопански и демографски тенденции в него.

 

 

ВЯРНО:                                                                  НИКОЛАЙ АШИКОВ

          /Диляна Милева/                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ                                  

                                                                             ОБЩИНСКИ СЪВЕТ