Начало Заседания Протоколи Протокол № 15 от 22.03.2012 г.

 ПРОТОКОЛ № 15

 

от петнадесетото, тържествено, заседание на Великотърновския общински съвет, проведено на 22.03.2012 г. от 11.00 часа в залата на МДТ „Константин Кисимов” – гр. Велико Търново.

Присъстват 35 общински съветника. Отсъстват г-жа Юлияна Дончева и г-н Любен Велчев.

Заседанието беше открито от председателя на ОбС – г-н Николай Ашиков, който съобщи, че в залата присъстват като гости на заседанието вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова, вицепремиерът г-н Цветан Цветанов, народните представители г-н Аспарух Стаменов, г-н Евгени Стоев, г-н Христо Христов, г-н Бойко Великов, г-н Хасан Хаджихасан, г-н Ваню Шарков, областният управител доц. д-р Пенчо Пенчев, г-жа Августина Цветкова – заместник-министър на отбраната, Митко Тодоров – заместник-министър на културата, г-н Владимир Климанов – генерален консул на Руската федерация, г-н Йорг Шенк – референт по научните въпроси в посолството на Германия, г-н Бойки Матлунг – съветник в посолството на Република Южна Африка, кметове, ръководители на държавни институции и неправителствени организации, почетни граждани на Велико Търново и носители на награди на община В. Търново.

Искам на този светъл ден да ви поздравя с този най-голям празник и тук може би трябва да си кажем, че град В. Търново би трябвало според мен да се нарече Царевград Търнов, защото историята на Второто българското царство е започнала оттук и в много хроники градът е наричан точно по този начин. Струва ми се, че трябва да се направи някаква инициативен комитет и ако има съгласието на нашите съграждани, градът ни да се казва Царевград Търнов.

 

Налице е необходимият кворум и заседанието може да започне своята работа.

Предлагам заседанието да протече при следния Дневен ред:

 

1. Удостояване със званието „Почетен гражданин на В. Търново” съгласно чл. 21, ал. 1 т. 22 от ЗМСМА и чл. 12, ал. 1 от Правилника за символите, печата и отличията на община В. Търново.

2. Връчване награда „Велико Търново”, 2012 година, съгласно Правилника за символите, почестите и отличията на община В. Търново и Статута за награда „Велико Търново”.

 

Г-н Ашиков даде думата на общинските съветници за предложения и изказвания по проекта за дневен ред.

Предложения не бяха направени. Г-н Ашиков подложи на гласуване дневния ред на заседанието. Дневният ред беше приет с 27 „за”, „против” няма, „въздържали се” няма.

 

ДНЕВЕН РЕД:

 

1. Удостояване със званието „Почетен гражданин на Велико Търново”.

2. Връчване на награда „Велико Търново”.

 

ПО ПЪРВА ТОЧКА ОТНОСНО: Удостояване със званието „Почетен гражданин на Велико Търново”.

 

    Думата беше дадена на председателя на ВТОбС – председател на Комисията за удостояването, за да съобщи предложението за решение за удостояване със званието.

Г-н НИКОЛАЙ АШИКОВ: На проведеното заседание на Комисията за удостояване със звание „Почетен гражданин на Велико Търново” бяха разгледани постъпилите предложения. Комисията подкрепи предложението от Инициативния комитет „Петък 78” за удостояване със звание „Почетен гражданин на В. Търново” Панайот Петров Димитров с прякор Понката, а също и предложението на Негово Превъзходителство митрополит Григорий, арх. Йордан Нурков и Пламен Цветков – отговорен секретар на сдружението „Свети Георги Победоносец”, за удостояване със званието на Драгни Драгнев (посмъртно).

За двете кандидатури постъпи положителното становище на кмета на община В. Търново – г-н Даниел Панов.

С оглед на така изложеното комисията реши на основание чл. 21, ал. 1, т. 22 от ЗМСМА и чл. 12, ал. 1 от Правилника за символите, печата и отличията на община Велико Търново със званието „Почетен гражданин на В. Търново да бъдат удостоени Панайот Петров Димитров – Понката и Драгни Стефанов Драгнев (посмъртно).

 

Г-н Ашиков даде думата на общинските съветници за изказвания по точка 1 от дневния ред.

    Г-н РУМЕН ДИМИТРОВ: Г-н Председател на Великотърновския общински съвет, Уважаема г-жо Вицепрезидент на Република България, Уважаеми г-н Вицепремиер и министър на вътрешните работи, Уважаеми г-н Кмет, г-да Народни представители, г-жи и г-да Заместник-министри, Ваши Превъзходителства, г-н Областен управител, уважаеми г-да Ректори, колеги и гости на Велико Търново, преди всичко: Честит празник и честита първа пролет!

    Старопрестолно Търново е град, щедро докоснат от историческата съдба. Традиционното за този ден празнично шествие започва от храма на триумфа на Иван Асен ІІ – „Св. 40 мъченици и завършва пред мемориала „Майка България”. Това е път през символите на няколко исторически епохи. Царевец и Трапезица, църквите в кв. „Асенов”, конакът, днес музей „Учредително събрание”, читалище „Надежда”. От юг е култовото средище Света гора с неговите манастири, начело с Великата лавра „Св. Богородица Одигитрия”. Едва ли има друг български град, наситен с толкова символи на историческа значимост, в разстояние от само няколкостотин метра. Град с невероятен заряд на национално достойнство и култура.

    Това е градът на първите Асеневци, това е градът на Калоян, на Иван Асен ІІ. Градът, дал втория Златен век на българската култура при царуването на Иван Александър. Градът, дал името на най-демократичната за времето си конституция – Търновската. Градът, където народните избраници в Учредителното и Първото Велико народно събрание са полагали основите на съвременната българска държавност.

    Много дати в историческия ни календар са достойни за празник на Велико Търново. Но търновци са избрали именно 22 март, за да ознаменуват триумфа на един от най-великите си владетели – Иван Асен ІІ. Битката при Клокотница е изковала победа с изключителна историческа значимост. Така, както и дипломацията на този владетел е превърнала от Търново столица на държава, с територия, граничеща на три морета.

    Скъпи приятели, през 2006 година във В. Търново се роди идеята за изработване на Закон за старите български столици. Приемането на такъв акт ще бъде израз на особено внимание и държавническа грижа за изворите на националната ни гордост – столиците Плиска, Преслав и В. Търново. И аз се обръщам към всички вас, присъстващите на днешната тържествена сесия, да подкрепим тази идея. Обръщам се към творците и учените във Велико Търново, към цялото ни гражданство да дадат активен принос за нейната реализация. Родена във В. Търново, тази идея трябва да се реализира с нашите общи усилия. Обръщам се към народните представители да бъдат наше лоби за приемане на закона в българския парламент.

    Уважаеми госпожи и господа, нека на днешния празничен ден с достойнство произнесем имената на тези, които великотърновската община е избрала за почетни граждани на старата столица – фелдмаршал Август фон Маккензен, командващ съюзническите войски в Първата световна война, ген. Василий Йосифович Гурко, бележитите писатели Емилиян Станев и Антон Дончев, режисьора Въло Радев, покорители на космоса, изтъкнати деятели на науката, културата и спорта.

В този ред на заслужилите за Велико Търново, аз давам своята искрена подкрепа за изтъкнатия творец, скулптура Панайот Димитров, в избора му за почетен гражданин.

    Още веднъж, честит празник на всички и бъдете здрави!

Г-н ВАЛЕНТИН ЛАМБЕВ: Уважаеми г-жо Попова, г-н Цветанов, г-н Панов, г-н Ашиков, общински съветници, скъпи съграждани и гости на празника на В. Търново, наградата „Почетен гражданин на Велико Търново” е висока чест и обществено признание за достойнството и заслугите на удостоените с нея. Днес издигаме още повече статута й, отдавайки почит на един виден общественик, отдал живота и цялата си енергия за развитието на В. Търново – един мандат заместник-кмет и два мандата кмет.

При управлението на Драгни Драгнев са изградени най-големите символи на В. Търново: аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов”, реставрирането на възрожденските квартали, на Самоводската чаршия, паметника на Асеневци, парка „Марно поле”. Започна модернизацията на градската среда – главните улици, свлачището, цялостна реконструкция на ул. „Бачо Киро” и ул. „Мармарлийска”, изграждане на нова промишлена зона и обновяването на кв. „Чолаковци”. Негова е идеята за обновяването на старата част на града като самостоятелно кметство. През втория му кметски мандат – 1995-1999 г., негова бе инициативата да започне реализацията на идеята за утвърждаване на В. Търново като национален и международен туристически център. Неговото разбиране за В. Търново като национален капитал и богатство беше реализирано с редица прояви: Международният фолклорен фестивал, който се провежда и днес с голям успех, обновяването на катедралния храм, църквата „Св. Марина”, къщата музей „Емилиян Станев”.

В своята обществена дейност Драгни Драгнев налагаше принципа на консенсуса, като обичаше да казва, че това е висш пилотаж и в политиката, и в общуването.

Умееше да създава приятелства и не делеше хората по техните убеждения, а по техните дела. В своята управленска дейност винаги намираше съмишленици и партньори и извън В. Търново и страната.

По негова инициатива съвместно с митрополит Григорий той се превърна в двигател за изграждането на храма „Възкресение Христово” - първия храм във В. Търново от 70 г. насам. Той не дочака стенописването му, но това негово дело беше доказателство за голямата му обич към родния град.

Г-н ИВАН АЛЕКСАНДРОВ: Уважаема г-жо Попова, вицепрезидент на Република България, г-н Цветанов, г-н Панов, г-н Ашиков, драги съграждани. Групата общински съветници от ПП „Новото време” изказваме радостта от отличаването на г-н Панайот Димитров с най-високата награда „Почетен гражданин на Велико Търново” и считаме, че с този акт ярката му дарба е оценена по достойнство. В този тържествен момент изразявам възхищението си от творческото дело, от непостижимия начин, по който извайвате камъка и го подчинявате на своите идеи. Монументални творби, паметни знаци, чешми са възхитителни в своето съдържание. Духовното наследство и модерната естетика в творчеството Ви живеят в единство. С ярките си послания те се вписват в интериора на Стария град, превърнали са се в част от него, живеят с неговия ритъм, изпълват ни с национална гордост. Убедени сме, че Вашите оригинални и разпознаваеми творби още дълги години ще радват великотърновци, защото са непреходни във времето.

С обявяването на престижната награда се присъединяваме към достойното и заслужено отреденото място на г-н Драгни Драгнев, който умело влагаше енергията си за осъществяване на идеите за развитие на старопрестолния град.По точка 2 искам да поздравя проф. Радев и ген. Харизанов с пожелание да съхранят присъщите си авторитет и академичност за добруването на бъдещата европейска столица В. Търново.

    Г-н МИЛЕН МИХОВ: Уважаема г-жо вицепрезидент, г-н Вицепремиер, г-н Кмете, г-н Председател на ОбС, дами и господа общински съветници, от ВМРО-БНД ще подкрепим двете кандидатури за почетен гражданин на В. Търново – на нашия приятел, художникът и скулпторът Панайот Димитров и на бившия кмет и кмет Драгни Драгнев.

    Вземам думата поради лично задължение да кажа няколко думи за Драгни Драгнев. Съжалявам, че той си отиде от този свят преди да получи тази награда, която заслужава. Бях общински съветник, когато той беше кмет, бях от опозицията и винаги сме били на различни политически позиции, но сега бих могъл да кажа, че между скулптора и кмета има нещо общо. Те оставиха и съхраниха неща, които поколенията тепърва ще оценяват и ще им се радват дълги години.

Да им е честита наградата и може би Драгни отнякъде ни гледа и ни съди или снизходително ни прощава. Смятам, че е наш дълг да довършим най-голямото негово дело – църквата на Руските гробища.

    Г-Н НИКОЛАЙ АШИКОВ: Ще разделим двете предложения, като първо ще гласуваме за удостояване със званието „Почетен гражданин на Велико Търново” на г-н Панайот Димитров.

    Предложението за решение беше подложено на гласуване и прието с 34 „за”, „против” няма, „въздържали се” няма.

 

РЕШЕНИЕ № 145

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 22 от ЗМСМА и чл. 12, ал. 1 от Правилника за символите, печата и отличията на Община Велико Търново, Великотърновски Общински съвет

 

Удостоява със званието ”Почетен гражданин на Велико Търново”

 

Панайот Петров Димитров  - Понката

 

Г-н Ашиков подложи на гласуване удостояването със званието „Почетен гражданин на Велико Търново” на г-н Драгни Стефанов Драгнев /посмъртно/.  Предложението за решение беше подложено на гласуване и прието с 33 „за”, „против” няма, „въздържали се” няма.

 

РЕШЕНИЕ № 146

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 22 от ЗМСМА и чл. 12, ал. 1 от Правилника за символите, печата и отличията на Община Велико Търново, Великотърновски Общински съвет

 

Удостоява със званието ”Почетен гражданин на Велико Търново”(посмъртно)


Драгни Стефанов Драгнев

 

    След проведеното гласуване кметът на община В. Търново - г-н Даниел Панов, връчи наградата на г-н Панайот Димитров.

    Г-н ПАНАЙОТ ДИМИТРОВ: Искам да честитя на всички празника на В. Търново, и на моите приятели, които ме натопиха тук, без да ме питат и зад гърба ми и обещавам, че ще им го върна.

    В главата ми се въртят четири думи. През 1958 година награждават Борис Пастернак с Нобелова награда, но болшевиките не го пускат и той изпраща телеграма: „Изненадан, смутен, недостоен, горд”. Четири думи, пълни с достойнство и сила. Сега разбирате как се чувствам.

Във В. Търново съм от 1965 година. През 1966 г. работех в Пети блок на университета. Жега, пот и слънце, а аз ходя бос и гол, бия по камъка и правя скулптура. От Бургас пристигат двама души, единият архитект, и аз трябва да подпиша някакви протоколи. Ппонеже знаят, че съм в университета, отиват в „Личен състав” и питат къде да ме намерят. Оттам пращат един служител и му казват: „Отиваш в Пети блок, там асистентът прави една статуя, кажи му, че го търсят”. Жената отива до Пети блок, връща се и казва: „Там няма никакъв асистент. Има само един циганин, който троши камъка и прави боклук”.

    Г-н ДАНИЕЛ ПАНОВ: Ще наруша протокола. Трябва да кажа, че аз като кмет за първи мандат не бях запознат със Статута на почетните граждани. Направих консултации, но преди още Панайот Димитров да разбере, че ще го предлагат от Сдружението, първо се срещнах с тях и се консултирах; там получих най-точните критерии за него и се радвам, че наистина ми помогнаха.

Благодаря на всички, които ме посъветваха правилно да изберем тази кандидатура за почетен гражданин на В. Търново и се надявам, че всички сте доволни и удовлетворени от това, че имаме такива хора, на които можем да дадем с чисто сърце това признание.

Г-н ПАНАЙОТ ДИМИТРОВ: През 1976-77 г. общината беше в Конака на Кольо Фичето и в кабинета на кмета Генджов се бяха събрали всички, за да решават за мястото на паметника на загиналите в борбата срещу фашизма. Там бях и аз. Беше решено паметникът да бъде зад ДНА. Тогава кметът казва: „Да чуем мнението на скулптурата”. А „скулптурата” бях аз. Аз казах: „То мястото е хубаво, но от В. Търново няма нито един партизанин, нито ятака, какъв паметник ще правим?”. Настана една оглушителна тишина. Не ме търсиха повече.

Второ действие: изкопаха един трап, проектираха нещо като плакат от камък и желязо. Пристига Пенчо Кубадински и нашите велможи го водят на тази огромна дупка и той казва: „Вие имате ли акъл? Покажете ми един ятак или партизанин от В. Търново! Утре тази дупка да я няма”.

Думата ми беше за възмездието и съдбата. За едни и същи думи него тогава го направих почетен гражданин, а Панайот Димитров изхвърча от университета.

 

След изказването на г-н Панайот председателят на ОбС покани г-жа Светла Драгнева, за да получи наградата, присъдена на г-н Драгнев.

Г-жа СВЕТЛА ДРАГНЕВА: Благодаря на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит и на Епархийския съвет за направеното предложение до ОбС за присъждане званието „Почетен гражданин на В. Търново”! На Инициативния комитет, който поде идеята и я постави на широко обществено обсъждане, на кмета на града Даниел Панов и на бившия кмет Румен Рашев, които два пъти през различни мандати внасят упорито на обсъждане предложението и въпреки че са от различни партии, те оцениха по достойнство своя колега. С това те издигнаха кметската институция надпартийно и я направиха да бъде обществена и държавна институция на всички българи. Благодаря на тези общински съветници, които успяха да загърбят личните и политическите пристрастия и гласуваха положително за един човек, доскоро бил сред тях, с когото са спорили, но и са творили законите на В. Търново. Не на последно място искам да благодаря на гражданите на В. Търново и на общината, които в онзи горещ юлски ден на миналата година в продължение на четири часа мълчаливо чакаха да изкажат уважението и почитта си към приятеля, съгражданина и кмета Драгни Драгнев.

Званието „Почетен гражданин на В. Търново” се дава за изключителни заслуги към града и хората. Ако човекът е професионалист в дадена област, човек на изкуството, културата, науката, той се оценява по материалните и духовните ценности, сътворени от него, за стойността му като личност и тук искам да поздравя г-н Димитров за званието, което получи. Трудно се оценява дейността на един политик и общественик, който е бил два мандата кмет на В. Търново, 20 години общински съветник, гражданин на В. Търново 68 г. През всички тези години той живя и работи за и във В. Търново. Искаше и работеше упорито градът да бъде красив и удобен за живеене, да има работа за всеки, да има чисти и асфалтирани улици и квартали, хората от общината да се чувстват по-близо до града с живота си в селищата. Работеше за разкриване и опазването на историческите ценности. Желаеше туризмът да стане поминък и да носи богатства на всички хора и те с гордост да носят званието „гражданин на В. Търново”. Мисля, че той си отиде удовлетворен от този свят, защото можа да изпълни и последното обещание, дадено пред гражданите на В. Търново и с тяхна помощ да построи православния храм „Възкресение Христово” с крипта и параклис „Св. Георги Победоносец”. Започнал е като кмет и завърши като обикновен гражданин. Благодаря на всички: църквата, Общината, на всички хора, които му повярваха и му помогнаха с дарения, материали и труд и направиха построяването на църквата дело на цялата общественост. И днес тя стои на фона на новоизграждащата се част на В. Търново и буди възхищение у гостите и жителите на града.

Трудно се дава оценка на толкова разнопосочна дейност. Имаше и хора, които не можаха да го разберат и аз на тях искам да кажа, че той е вече в историята и тя ще даде оценка за неговата дейност. На всички онези, които ми дадоха възможност да изляза тук, пред вас, благодаря!

Г-н ДАНИЕЛ ПАНОВ: Аз искам да кажа само няколко неща. Нека да заровим политическите томахавки, нека да махнем нашите личностни проблеми помежду си и да оценяваме хората по достойнство, по работата, която са свършили за нашия град. Затова и аз дадох моето предложение до ОбС, тъй като 10 години съм работил за туризма на В. Търново и често съм се консултирал с г-н Драгнев.

Нека почетем с едноминутно мълчание всичко онова, което е направил Драгни Драгнев – бившият кмет или кметът, който остава в историята. Благодарим и смятаме, че с това ще изразим нашата почит! Мир на праха му!

 

ПО ВТОРА ТОЧКА ОТНОСНО:  Връчване на награда „Велико Търново”.

 

Г-н НИКОЛАЙ АШИКОВ: Съгласно чл. 6 от Статута за награда „Велико Търново” носителите на наградата се определят от комисия, включваща трима представители от администрацията, определени от кмета Панов, един от които е председател, и трима общински съветници, един журналист, един представител на Стопанската камара и ректорът на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Давам думата на председателя на комисията – заместник-кметът г-н Ганчо Карабаджаков.

Г-н ГАНЧО КАРАБАДЖАКОВ: В изпълнение на заповед РД 22 421 от 14.03.2012 г. на кмета на община В. Търново Даниел Панов на 16.03.2012 г. се проведе заседание на Комисията по разглеждане на процедурите за награда „Велико Търново”. След необходимите за целта уточнения, размяна на мнения и проведеното гласуване Комисията реши: Награда „Велико Търново - 2012 година” се присъжда на бригаден генерал инж. Цветан Георгиев Харизанов и на проф. д-р Радослав Димитров Радев. Награда „Велико Търново 2012 година” за реформата във военно-образователната система и за съпричастност и особен принос за опазване на културно-историческото наследство, за възпитание в патриотичен дух и национално достойнство сред жителите и гостите на старата столица на България.

Г-н Даниел Панов връчи наградата на ген. Харизанов.

Ген. ЦВЕТАН ХАРИЗАНОВ: Госпожо Вицепрезидент, г-н Вицепремиер, госпожо Заместник-министър, Ваши Превъзходителства, г-н Областен управител, дами и господа. Ако кажа, че не се вълнувам, трябва да излъжа, и аз се вълнувам не затова защото актът на наградата е пред всички вас, а затова защото като офицер от въоръжените сили на Република България целият ми живот е отдаден в служба на обществото и в този момент да получа такова признание, и то лично от кмета на община Велико Търново, за моята работа като представител и водещ на такава институция като Националния военен университет за мен е чест и гордост. Искам да благодаря на Комисията, която обективно оцени достойнствата, предложени от Инициативния комитет, на Общинския съвет, че създава условия за развитие на нашите връзки и взаимодействия, на г-н Кмета Панов и на всички вас, които имате доверие към мен. Да бъдат живи и здрави, да работят този град да пребъде и да изпълним заръката на заместник-министъра на културата – В. Търново да бъде в европейската и световната карта като град център на историческото, на културното развитие; да бъде и първенец в образованието!

На всички вас - още веднъж: приятно изкарване на празника! Честит празник, живи и здрави и В. Търново да пребъде!

Г-н ГАНЧО КАРАБАДЖАКОВ: Награда „Велико Търново - 2012 година” се присъжда на Радослав Димитров Радев за принос в обучението, квалификацията и преквалификацията на учителите по български език и литература във В. Търново, за активно участие в културни и просветни форуми, за редактиране и съставяне на каталози, на алманах „Света гора”, за популяризиране на културата и изкуството.

Г-н РАДОСЛАВ РАДЕВ: Уважаеми г-н Кмете, драги гости на тържеството, скъпи съграждани, за мен е голяма чест и удоволствие да получа тази награда, която е споделено признание за личността ми. Тъй като я приемам и като част от добрата енергия на този град и хората му, ще отвърна със словесен жест, изразяващ волята ми да бъда великотърновец. Моята изповед –желание се заключава в следното:

Искам да съм като изгревите на този град, които пренасят слънцето от хълм на хълм и го пускат в топлите легла на великотърновци като подарък от близък човек.

Искам да съм като реката на този град, която с множеството си игриви завои напомня, че трябва седем пъти да мерим, преди веднъж да отрежем.

Искам да съм като къщите на този град, които надничат в моминските си пазви и излъчват веселие като шарен букет цветя от градините на Господа.

Искам да съм като храмовете на този град, та камбанният звън да отмерва ритъма на живота ми, в който денят ми да е щастлив, а нощта споделена.

Искам да съм част от живота на този град и да почувствам историята му не като дрънкане на оръжия, а като отглас от едно драматично величие, което ми позволява да заспивам богат и да се събуждам благодарен.

Искам да съм сред хората, оглеждащи се в река Янтра, а тя да отсича образите ни като сребърни монети от съкровището на цар Иван Асен ІІ и да ги отнася като тайнства, с които е живял и вечно ще живее този вълшебен град.

Благодаря за признанието!

След награждаването г-н Николай Ашиков съобщи, че за празника на В. Търново са получени много поздравителни адреси и даде думата на г-жа Магда Костадинова.

Г-жа Магда Костадинова прочете поздравителни адреси от заместник-председателя на 41-то Народно събрание на Република България и председател на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред г-н Атанас Атанасов, от негово Превъзходителство Посланика на Украйна в Република България, от Министерството на труда и социалната политика, подписан от г-н Тотьо Младенов, от Светлин Нейков – министър на физическото възпитание и спорта, от градоначалника на Твер, Руска Федерация – г-н Владимир Бабичев, от Националното сдружение на общините в България, от кмета на София, от областния управител на област В. Търново, от кметовете на общините Добрич, Трявна, Димитровград, Казанлък, Разлог, Павликени, Горна Оряховица, Елена, Монтана, Стражица, Търговище, Разград, от Синдиката на българските учители, от Областна дирекция на министерството на вътрешните работи, от „Пътни строежи” – В. Търново.

 

След прочитането на поздравителните адреси г-н Ашиков обяви, че поради изчерпване на дневния ред закрива заседанието.

 

Заседанието беше закрито в 12.10 часа.

 

          

НИКОЛАЙ АШИКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

ТОДОР ТОДОРОВ          

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ

          

РУМЕН ДИМИТРОВ

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ

 

МИРОСЛАВ МАРИНОВ

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ

 

СТЕФАН СТЕФАНОВ

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ

 

ДИЛЯНА МИЛЕВА

ПРОТОКОЛИРАЛ